Where It All Began? How Do We Want To Grow?

Where It All Began? How Do We Want To Grow?

Assalammualaikum, Kia Ora ( hai ) Malaysian. Nama saya Fildza Hazry from NZ Malaya .
Kenapa saya start tubuhkan NZ Malaya . Walaupun sekarang saya masih berkerja as a full time engineer , tapi on the other side kita memang run our business , NZ Malaya . The reasons behind is sebenarnya adalah awal-awal is just bringing family around.
.
Sebab,
.
Kami sangat-sangat muak dah , muak tengok orang kena TIPU. Datang New Zealand bayar mahal-mahal , tak dapat service yang sepatutnya. Sia-sia sahaja bila dah bayar puluhan ribu, tarikh nak terbang makin hampir, hati dah tak sabar-sabar nak berjalan dan dah berangan nk berposing mcm mane, tetibe poooff!! Travel agent menghilang macam tu je. So , kita tak nak buat macam tu. That is where NZ Malaya comes to picture , memang kita buat NZ Malaya ni untuk bantu fellow Malaysian untuk datang travel dekat New Zealand ni , dapat experience yang tepat. Dan sepanjang tu memang banyak sangat cabaran.
.
Sekarang ni dah masuk tahun ke- 5 kita run trip dan tahun ke – 3 NZ Malaya berdaftar secara official di New Zealand dan di Malaysia . Memang banyak la cabaran walaupun kita pun masih baru lagi . Masih banyak lagi yang perlu kami belajar.
.
Tapi alhamdulillah, customer-customer yang datang sangat supportive. Dan our travel partner lain pun sangat-sangat supportive juga. Untuk kehadapan vision saya terhadap NZ Malaya ni adalah kita boleh kembangkan lagi ke trip ke banyak tempat. Kita ada beberapa projek lain juga dan kita harap semoga dapat support lebih lagi dari semua rakyat Malaysia.
.
Kami mahu buktikan yang orang muda di luar negara mampu lakukannya seperti semua orang lain. So, cukup itu dulu daripada saya. In Shaa Allah. Nak datang jalan-jalan ke New Zealand? Jom abang bawak!
 .
– Fildza Hazry
Local expert dari New Zealand