Penyesalan Besar Tidak Bertemu Cherry Blossom

Penyesalan Besar Tidak Bertemu Cherry Blossom

Pada beberapa post yang lepas, admin ada ceritakan tentang kesejukan dan suasana hype tentang winter di New Zealand. Okay untuk post kali ni admin akan ceritakan pulak keadaan Spring atau musim bunga di New Zealand. Warna-warni keindahan bunga akan menghiasi Bumi Maori pada bulan September hingga November dan mempunyai suhu 4 hingga 18 darjah Celsius. Pakej percutian ke New Zealand yang menarik dan berbaloi untuk seisi keluarga.

Huhuhu jangan mudah tertipu. Walaupun ianya waktu bunga, sejuk di New Zealand masih mencengkam. Mostly perempuan la yang suka bunga-bunga ni hahaha. Jadi admin akan bawak korang explore semua jenis bunga di New Zealand.

 

1. Tips-tips sepanjang musim bunga

 

Booking accommodations

Berbeza kalau dibandingkan dengan musim sejuk, keadaan sesak tak setinggi seperti musim sejuk, jadi korang boleh chill-chill je. Depends pada tempat dan aktiviti korang nak buat, korang tak perlu terkejar-kejar untuk sebarang tempahan awal. Namun begitu, korang yang prefer tempat-tempat exclusive wajib tempah awal takut penuh pulak.

 

Perjalanan sepanjang musim bunga

Berita baik pada kaki traveler dan juga pengunjung, korang boleh pergi kemana tempat korang rancang. Ini sebabnya ais akan mula cair dan kebanyakkan tempat akan mula dibuka. Haaa time ni korang kena discover seberapa banyak tempat yang boleh.

 

Aktiviti aktiviti bergambar

Haa time ni admin nak korang main air sepuas-puasnya tau. Sebab time ni bunga-bunga akan bloom dan akan menunjukkan warna-warna mereka. Dengan pelbagai warna,campur pulak dengan wangi keluar dari bunga tu, Fuhhh memang mengasyikkan.

 

2. Motorhome

Okay admin suggestkan sangat korang pergi travel melalui Campervan, Motorhome, atau RV. Bukan selalu admin suggest tapi ini masa sesuai untuk guna. Nak senang book sahaja dengan company kami, NZ Malaya kami akan uruskan van ini termasuk tempat-tempat yang akan diexplore sendiri oleh korang.

 

3. Tempat-tempat menarik

Jadi tentunya admin ada tempat-tempat menarik untuk korang sendiri explore pada musim bunga. Baru la lengkap dengan pakej percutian ke New Zealand korang kann. Antara tempat yang best kalau korang explore pada musim ini ialah:

 

Hamilton: Hobbiton World.

Kat sini bagi peminat Lords of The Rings konfem suka dengan tempat ni. Korang akan merasa takjub kot dengan setting shot scene dorang. Kalau korang nak tahu, New Zealand sanggup buat satu Menteri Penggambaran khas untuk movie Lord Of The Rings tau.

 

Wanaka: Lavender farm

Macam biasa, apa korang buat kalau nampak bunga? yer tangkap gambar banyak-banyak! Korang akan berasa dalam syurga bunga tau kalau datang sini. Kena dengan haruman menusuk hidung, admin takut korang tak nak balik jee huhuhu.

 

Christchurch: Whale watch in Kaikoura

Kepada sesiapa yang nak sangat tengok ikan paus. Nahhh tempat yang wajib korang pergi. Ada bayaran pada setiap penumpang, korang akan dibawa hingga ke tengah laut untuk tengok ikan paus berenang. Sediakan kamera siap-siap. Kalau ada rezeki, dapat gambar yang sempurna.

 

Okay jadi sampai di sini sahaja admin berceloteh yaa. Harap dengan info-info tentang Spring di New Zealand membuatkan lagi korang nak ke sini. Korang yang ingin ke sini tapi nak pergi tempat-tempat hidden gem di New Zealand, tapi tak tahu nak pilih pakej percutian ke New Zealand mana yang sesuai? boleh sahaja contact kami di NZ Malaya okay??