TEROKAI ROTO-VEGAS, PEKAN DI TENGAH NORTH ISLAND DI NEW ZEALAND

TEROKAI ROTO-VEGAS, PEKAN DI TENGAH NORTH ISLAND DI NEW ZEALAND

Tak sah kalau korang bercuti di New Zealand..tetapi korang tidak pergi Rotorua kerana di sini pelbagai aktiviti yang korang boleh buat.Dari skydiving, melihat pertunjukan haiwan seperti biri-biri, menaiki gondola(cable car),menerokai hutan New Zealand hinggalah ke water rafting. Dengan pakej percutian ke New Zealand dari kami,NZMALAYA,korang boleh pilih dari GROUP PACKAGE, dimana korang akan travel bersama orang lain yang pada mulanya tidak kenal..dan sepanjang trip itu anda akan menjadi rapat..PRIVATE PACKAGE, di mana anda akan travel secara eksklusif mengikut itinerari anda yang anda inginkan bersama tour guide kami, dan SELF-DRIVE PACKAGE, dimana kami akan memberi khidmat nasihat secara atas talian sepanjang anda bercuti di New Zealand. Dengan pakej percutian ke New Zealand yang kami tawarkan, korang bebas untuk pilih aktiviti yang berbayar hingga lah yang percuma.Tapi nanti dahulu,admin akan cadangkan aktiviti-aktiviti yang menarik dan wajib buat jika korang mengambil mana-mana pakej percutian ke New Zealand. Dan pastinya kenangan ini takkan dapat korang lupakan.

Aktiviti-aktiviti di Rotorua ni sangat menyeluruh kerana melibatkan pelbagai jenis aktiviti. Di sini, kami ada senaraikan antara aktiviti yang wajib dan menarik berdasarkan pengalaman kami membawa client sebelum ini kerana jika anda sampai ke Rotorua,New Zealand dan terlepas untuk melakukan salah satu aktiviti ini, tak lengkaplah percutian New Zealand anda.

1.Maori Village

 

Pada sesiapa yang minat pada culture dan history, kami sangat-sangat sarankan untuk mengambil pakej percutian ke New Zealand secara berkumpulan NZMALAYA kerana kami ada masukkan tempat ni dalam itinerary kami. Korang boleh tengok Haka Dance(War Dance) yang dipersembahkan oleh orang Maori sendiri secara live, admin tekankan live tau. Bagi sesiapa yang tak tahu, pasukan rugby New Zealand,All Blacks akan buat hakka ni untk takutkan opponent mereka.Haa jangan main-main.

 

2.Rotorua Geothermal

 

Aktiviti dari sightseeing sekitar pekan rotorua juga termasuk dalam itinerary pakej percutian ke New Zealand secara berkumpulan kami, dari melihat wap panas dari kolam lumpur hingga lah air panas yang menggelegak korang boleh tengok sini tau.Rotorua terletak di Pacific Ring of Fire,salah satu tempat yang mempunyai geothermal aktif di dunia. Tapi jangan risau,tempat ini hanya akan keluarkan air panas dari tanah,sesuai untuk cuaca sejuk. Lepas ni korang tak perlu susah-susah pergi Iceland untuk merasai suasana yang penuh dengan aktiviti geothermal ini.

3.Lake Rotorua

 

Scenery di sini sangat indah dan menenangkan kepada sesiapa sahaja yang melihat. Korang boleh lakukan aktiviti posing paling gempak di sini selain menikmati permandangan indah.Di tasik ini juga mempunyai sejarah  yang tersendiri.Haa jangan main-main tau. Tak lengkap lah pakej percutian ke New Zealand anda jika tidak berkunjung ke sini kerana tempat ini salah satu tempat yang wajib dikunjungi sekiranya anda menjejak kaki ke North Island, New Zealand.

4.Cable Car in Rotorua

Selain di Queenstown,Rotorua juga ada menyediakan aktiviti Cable Car dan Luge.Apa tu Luge?Luge adalah sejenis aktiviti dimana pengunjung akan naik kereta beroda tiga dan bergerak hanya dengan gravitational forces dan Inertia. Pengunjung boleh kawal dengan brake menggunakan handle yang terdapat pada luge ini. Stylo kan?  Dan di Rotorua juga ada aktiviti di mana Queenstown takda iaitu SkySwing dan Zipline.Jadi tunggu apa lagi,jom ke New Zealand untuk pengalaman berharga ini! Nak rasai sendiri pengalaman menaiki luge dan melihat pemandangan pekan rotorua dari atas? JANGAN RISAU!! Pakej percutian ke New Zealand kami sangat fleksibel dan boleh diubah untuk membawa anda ke sini.

5.The Redwoods,”Whakarewarewa Forest”

 

Kalau korang ambil pakej percutian ke New Zealand secara SELF-DRIVE dari kami, jangan lupa tau ke sini!! Korang just perlu parking di tempat yang disediakan dan jalan masuk. Admin cadangkan agar korang pergi ke jambatan kayu buatan. Lawa giler! hahaha…Tiket boleh dapat kat kaunter yang disediakan. Pemandangan hutan di sini seolah-olah anda sedang berada di Set penggambaran Twilight tapi set sebenar twilight tu kt US lah ye!

Dah dengar admin cerita tentang Rotorua kan?Pastikan korang spend few days kat sini dan spent fully and wisely yaa. Baru rasa berbaloi trip ke New Zealand korang. Dan jika malas nak pikir-pikir tentang itinerari, jangan risau!! Hubungi sahaja kami kerana pakej percutian ke New Zealand yang di sediakan oleh kami sangat sesuai dengan permintaan anda dan menjanjikan pengalaman yang tak mungkin korang lupakan. Nak tengok tempat-tempat yang kami dah bawa client kami ke New Zealand, boleh usha Instagram dan Facebook kami. Kami juga ada buka program membership, NZM4ALL yang akan memberi anda SPECIAL PROMOTION untuk pakej percutian ke New Zealand dari kami.