Milford Sound, Keajaiban Kelapan Dunia

Milford Sound, Keajaiban Kelapan Dunia

Bagi admin ni, Milford Sound  adalah 8 Wonder of the World. Kalau korang bercuti di New Zealand, plan a day trip untuk ke sini. Sangat-sangat digalakkan untuk ke sini sebab tempat dia best tau. Sepanjang perjalanan korang takkan rasa nak tidur. Ada je aktiviti yang boleh buat kat sini. Pakej bercuti di New Zealand korang tidak lengkap kalau tidak datang ke sini.

1. View ke Milford Sound

Sepanjang perjalanan korang akan dapat lihat view yang takkan ada di mana-mana. Ambil sedikit masa untuk stop dan bergambar. Akan ada banyak tempat untuk nikmati sepanjang perjalanan.

 

2. Tunnel Milford Sound

Yang ni korang akan lalui nanti untuk ke Milford Sound. Bayangkan kiri kanan korang bukit depan terowong fuhhh. Admin kalau boleh tak nak balik. Tinggal je kat sini. Tiap-tiap enjoy hari kat sini huhuhu

 

3. Cruise di Milford Sound

Haa yang ni admin nak highlightkan pada korang. Korang kalau dah sampai sini wajib naik cruise dia. Time admin pergi cuaca hujan dan angin kuat. Bayangkan angin tu kuat sampaikan air yang mengalir di Milford Sound tu naik balik, macam evaporate sebab tiupan angin yang kuat. Korang wajib masukkan dalam list tau. Sebelum Admin lupa, Milford Sound juga diwartakan sebagai UNESCO world heritage. Haa dapat pengiktirafan lagi tau. Berbaloi sangat dengan pakej bercuti di New Zealand yang korang ambil.

 

4. Bermalam di Milford Sound

Yang ni admin suggest kalau korang ada banyak masa di New Zealand. Korang boleh check di Milford Sound Lodge dorang depend pada bajet korang. Malam-malam suasana dia lain, ditemani oleh nature di sekitar korang.

 

So, itu sahaja yang admin suggest kat korang kalau singgah ke sini. Kalau masa terhad, just pergi day trip dah memadai, ambik cruise dan layan sahaja scenery. Kalau susah, plan dan booking je pakej bercuti di New Zealand dengan kami. Jangan risau kami settlekan semuanya untuk korang.