5 Kelebihan travel pada musim luruh

New Zealand ni memang serius cantik dank orang boleh je datang bila bila masa sepanjang tahun sebab setiap musim memang unik dan ada keistimewaan sendiri. Musim luruh adalah masa yang sesuai untuk korang berjalan-jalan di New Zealand. Jadi, musim luruh…

Read More

Pengembaraan Memburu Lupins Di New Zealand

Artikel kali ni membuatkan admin bersemangat lebih untuk berbicara berbanding post-post sebelumnya. Bukan apa kali ni admin nak korang baca dan bayangkan sendiri umpama korang kat sini dah. Kenapa admin cakap macam tu?Sebab kali ni admin nak cerita pasal Summer…

Read More

Milford Sound, Keajaiban Kelapan Dunia

Bagi admin ni, Milford Sound  adalah 8 Wonder of the World. Kalau korang bercuti di New Zealand, plan a day trip untuk ke sini. Sangat-sangat digalakkan untuk ke sini sebab tempat dia best tau. Sepanjang perjalanan korang takkan rasa nak…

Read More

Alami Ketenangan Te Anau

Dalam post sebelum ni admin ceritakan pasal Dunedin, sekarang admin ceritakan pasal Te Anau pulak. Sebelum admin beritahu benda apa yang boleh buat di sini, korang kena tahu yang Te Anau adalah tempat untuk rileks. Untuk sesapa yang suka enjoy…

Read More